Ranua

Ranuan kunta

Vuonna 1917 perustettu Ranuan kunta kuuluu Lapin maakuntaan. Ranua on laaja erämaapitäjä, jonka pinta-ala on 3 697 neliökilometriä. Luomusertifioitua aluetta pinta-alasta on noin 90 prosenttia . Vesistöjen osuus pinta-alasta on noin 232 neliökilometriä. Maapinta-alasta noin 60 prosenttia on suota. Laajat alueet tarjoavat mahdollisuuden metsästykseen, kalastukseen, retkeilyyn ja kelkkailuun.

 

Simojärven lomatontit

Lomatonttien läheisyydessä oleva Simojärvi on 34 kilometriä pitkä erämaajärvi. Sen pinta-ala on 90 neliökilometriä ja järvi on maan 50. suurin järvi. Simojärvi on yksi Suomen suurimmista säännöstelemättömistä ja vapaista järvistä. Simojärvi on mukana rantojen suojeluohjelmassa. Järvellä on kymmeniä kilometrejä rakentamatonta ja luonnontilaista rantaviivaa ja metsämaata. Simonjärven itärannat ja saaret ovat maisemallisesti suurelta osin rakentamattomia ja täyttä erämaata. 

Tonteille vie valmiit tiet. Sähkö- ja vesiliittymät on vedetty tonttien rajoille. Tontteilla on mahdollisuus huippunopeisiin kuituliittymiin, mikä mahdollistaa viihdekäytön ja etätyön. Ostaja tekee liittymistä sopimukset sähkölaitoiksen, vesiosuuskunnan ja Ranuan kuituverkot Oy:n kanssa. 

Tonteilla on tieoikeudet, vene- ja rantautumispaikat ja osuudet Saarijärven jakokunnan vesiin, joita on Simojärven eteläosan lisäksi Koirajärvi, Hietajärvi, Saunajärvi, Saarijärvi ja Ojajärvi. 

Lomatonteilla on venevalkamaoikeus Simojärveen, Koirajärveen ja Hietajärveen. Simojärven venesatama ja grillikatos sijaitsevat kilometrin säteellä. 

Koirajärven rannalla on keittokatos ja venevalkama. Hietajärvessä on upea hiekkapohjainen uimaranta sekä venevalkama. 

 

Lähistön kohteet

Simojärven itärannalta 20 kilometrin etäisyydellä sijaitsevat Soppanan ja Paason retkeilyalueet, joilta on reittiyhteys myös Korouoman rotkolaaksoon. Posiolla sijaitseva Korouoma on 48 kilometriä ja Riisitunturi on 90 kilometrin päässä tonteilta.

Euroopan suurin luonnontilassa säilynyt napapiirin eteläpuolinen suometsäerämaa Litokaira sijaitsee 50 kilometrin etäisyydestä lomatonteista. Metsähallituksen maat tarjoavat mahdollisuudet monipuoliseen metsästykseen. Läheiset laajat erämaat mahdollistavat marjastuksen, retkeilyn ja kalastuksen. Monipuolisilta marjamailta löydät hillat, puolukat, mustikat, karpalot ja sienet. 

Lähimmät laskettelukeskukset ovat Syöte (78 km) ja Ruka (125 km). Rovaniemen kaupunki ja Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsevat 120 kilometrin päässä tonteilta. 

Matkaa Ouluun on 200 kilometriä ja Kemijärvelle 125 kilometriä. Ranuan kuntokeskukseen ja eläinpuistoon on 38 kilometriä tonteilta. 

Impiön kylässä kolmen kilometrin etäisyydellä tonteilla on valaistu hiihtolatu. Lomatonttien läheisyydessä kulkee Ranua-Posio-kelkkareitti. Ranuan kelkkareittiverkosto on monipuolinen: hoidettuja reittejä on 160 kilometriä ja kelkkauria on 140 kilometriä. Kelkkailemaan pääsee Ranualta esimerkiksi Rovaniemelle, Posiolle, Kemijärvelle, Syötteelle ja Rukalle. 

Hallintosihteeri

Marja-Liisa Nurmela

Raunuan kunta

puh. 040 727 5671

marja-liisa.nurmela@ranua.fi

www.ranua.fi

 

Tervetuloa Raunualle!

 

More info

Tontit

Ranuan kunnalla on myynnissä 30 loma-asuntotonttia Simojärven eteläosassa Simontaipaleen rantaosayleiskaavan alueella. Tonttien koko vaihtelee 4 100 ja 9600 neliömetrin välillä. 

 

Rakennusoikeus

Lomatonteilla on 150 kerroneliömetriä rakennusoikeutta. Yhdelle tontille voi rakentaa yhden varsinaisen loma-asunnon, ja lisäksi muita loma-asuntoa palvelevia talousrakennuksia. Kaava salliin ympäristöön soveltuvan loma-asuntorakentamisen. Rakennusten materiaalia, väriä ja ulkomuotoa ei ole kaavassa määrätty.

 

Tontit on jaettu hintaryhmiin:

1. ryhmä 21 000 € – 20 000€

2. ryhmä 19 500 € – 20 500 € 

3. ryhmä 19 500 € – 20 000 €

4. ryhmä 5 500 € – 4 300 € 

5. ryhmä 3 500 € – 3 000 € 

6. ryhmä 3 500 € – 2 700 €

7. ryhmä 2 500 €

8. ryhmä 2 000 €